دوران پس از رنسانس
در اواخر دوران رنسانس، اشراف از تمام اروپا به شهر بث میرفتند تا از خواص درمانی و شفابخش آن بهرهمند شوند.
- در سال ۱۷۲۰، شهر بث اولین شهر انگلستان بود که سیستم فاضلاب سرپوشیده داشت و در این زمینه سالها از لندن جلوتر بود. این شهر مزایای اقتصادی، اجتماعی و فناوری فراوانی دریافت میکرد. جادهها سنگفرش شده بودند، خیابانها روشنایی داشتند، هتلها و رستورانها زیباسازی شده بودند. و همه اینها فقط بخاطر گردشگری سلامت بود.
- کشف سرزمین جدید مقاصد جدیدی را برای گردشگران سلامت اروپایی فراهم آورد. در طول قرن هفدهم، استعمارگران انگلیسی و هلندی شروع به ساختن کلبههای چوبی در کنار چشمههای آب معدنی سرشار خواص درمانی کردند. لازم به ذکر است که در این زمان، بومیان امریکایی دنیای جدید در هنر شفا ماهر و چیرهدست بودند. دانش طب گیاهی آنها بینظیر بود و با طب گیاهی اروپا، آسیا و افریقا رقابت میکرد.
۱۹۰۰ تا ۱۹۹۷
طی این دوره امریکا و اروپا تنها مراکز تجاری و صنعتی نبودند، بلکه مرکز درمانی جهان نیز بودند. سفر درمانی به افراد ثروتمندی محدود میشد که برای بهره بردن از جدیدترین درمانهای روز به این کشورها سفر میکردند.
- در سال ۱۹۳۳ برد تخصصهای پزشکی امریکا (ABMS) تاسیس شد و به یک سازمان مادر برای بردهای تخصصی پزشکی در امریکا بدل شد. این برد، بنیانگذار یک سری قوانین تحصیلی و حرفهای بود که بعدها سرمشق استانداردهای جهانی در پزشکی گردید.
- در دهه ۶۰، هند مقصد دلخواه زائران معنوی شد. جنبش هیپیها، که توجه نخبگان امریکا و انگلستان را به خود جلب کرد در نهایت تبدیل به یک صنعت توریسم پزشکی تمام عیار شد و بار دیگر یوگا و طب آیورودیک را به مردم معرفی نمود.
- با افزایش هزینه درمان در دهه ۸۰ و ۹۰، بیماران امریکایی کم کم درمان در خارج از کشور را در نظر گرفتند. در حالی که پزشکان امریکایی از ایده دریافت خدمات پزشکی در بیمارستانهای خارجی وحشتزده بودند، کوبا برای جذب بیماران خارجی جهت جراحی چشم، قلب و عملهای زیبایی برنامههایی ویژه ترتیب داد.
در دهه ۶۰، هند مقصد دلخواه زائران معنوی شد.
۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱
بحران اقتصادی آسیا در سال ۱۹۹۷ منجر به کاهش ارزش ارزهای آسیایی شد و دولتها را بر آن داشت تا توجه خود را به توریسم معطوف سازند و کشورهایشان را به مقاصد برتر جهت درمان بینالمللی تبدیل کنند.
در سال ۱۹۹۷ کمیسیون مشترک بینالمللی برای بررسی و بازرسی سازمانهای بینالمللی خدمات درمانی تشکیل و استانداردهای بینالمللی برای درمان تعیین شد.
۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶
پس از وقایع ۱۱ سپتامبر و توسعه انفجاری آسیا، توریسم پزشکی به رشد بالای خود ادامه داد تا جایی که ۱۵۰۰۰۰ شهروند امریکا در سال ۲۰۰۶ جهت درمان به آسیا و امریکای مرکزی سفر کردند.
۲۰۰۷ و پس از آن
تعداد گردشگران سلامت هر ساله رو به افزایش است. طی چند سال گذشته، شرکتهای بیمه و مراقبت سلامت زیادی برونسپاری درمانی را در دستور کار خود قرار دادند. آنها به مشتریان خود این امکان را میدهند تا برای درمانهای غیراورژانسی و جراحی به کشورهای دیگر سفر کنند، و بسیاری دیگر درمان در کشورهای دیگر را نیز تحت پوشش درمان خود قرار دادند.
طبق اعلام مجلهی گردشگری سلامت در سال 2016 بیش از 11 میلیون نفر به دنبال مراقبتهای سلامتی مقرون به صرفه، از مرزهای ایالات متحده عبور کردند. در گزارش اخیر ویزا و اقتصاد آکسفورد نیز بیان شده که این رقم برای یک دهه آینده هر سال تا 25 درصد رشد خواهد کرد زیرا پیشبینی میشود که رقابت برای گردشگری سلامت در جهان بین کشورها شدت بگیرد.
صنعت گردشگری سلامت در ایران نیز با افزایش تعداد شرکتهای تسهیلگر مدرن که مبتنی بر بازاریابی و فروش آنلاین کار میکنند تغییرات قابل توجهی داشتهاست. آریامدتور استارتآپ پیشروی این صنعت در میان سایر بازیگران، پرچمدار است و با ارائه خدمت به بیش از هزاران بیمار خارجی توانسته چهره تازهای از توریسم سلامت ایران را در دنیا به نمایش بگذارد.
با سلام
بسیار مفید بود
سلام، ممنونیم از نظر لطف شما
دوست عزیز اولا ممنون از مطالبتون، اما بالاخره این مطالب رو از خودتون ننوشتید که از ی جایی برداشتین خواهشا منبع هم بنویسید تو نوشته هاتون تا قابل استناد بشه
سلام سجادجان؛
ممنون از نظرتون، کاملا نکته درست و بجایی فرمودید.
برای مطالعه بیشتر در حوزه مدیکال توریسم، پیشنهاد میکنیم از سایت IMTJ: International Medical Travel Journal دیدن بفرمایید.
موفق باشید.
سپاس از شما بابت رفرنس دهي مجله توريسم درمان
سپاس بیکران از شما