اقامت در هتل، یکی از بخشهای مهم سفر را تشکیل میدهد. چه اقامتتان طولانیمدت باشد و چه برای چند روز سفر کرده باشید، حتماً میدانید که رزرو هتل و اقامتگاه، اولین کاری است که باید انجام دهید. هتلها براساس تعداد تختهای اتاق، اندازه تختها و همینطور نوع مبلمان، طراحی داخلی و امکانات اضافی اتاقها، آنها را نامگذاری و قیمتگذاری میکنند. این عنوانها ممکن است برای کسانی که فقط به دنبال گرفتن یک اتاق مناسب در هتل هستند، گیجکننده باشد. حتی ممکن است در هنگام رزرو آنلاین، اصطلاحات و عبارتهایی را ببینید که برایتان ناآشنا هستند. در این مقاله، سعی کردیم انواع مختلف اتاقهای هتل را براساس تقسیمبندیهای استاندارد آنها به شما معرفی کنیم تا با یادگرفتن آنها، خودتان بتوانید به راحتی تشخیص دهید کدام اتاق برای بودجه، تعداد نفرات و راحتی شما مناسب است.
انواع اتاقها براساس تعداد افراد
یکی از رایجترین تقسیمبندیهایی که هتلها برای اتاقها انجام میدهند، تقسیمبندی براساس تعداد افرادی است که میتوانند در آن اتاق اقامت داشته باشند. هتلها در این مورد بسیار سختگیر هستند و از نظر قانونی، اجازه ندارید که تعداد مهمانانتان بیشتر از ظرفیت اتاق باشد. این تقسیمبندی بهصورت زیر است:
اتاق یکنفره یا سینگل (Single):
این اتاق که با علامت اختصاری SGL شناخته میشود، یکی از محبوبترین و پراستفادهترین اتاقهای هتل است و اتاقی است که برای استفاده یک نفر طراحی شده است. اتاقهای سینگل معمولاً یک تختخواب دارند، اما اندازه این تخت و امکانات اتاق به هتل بستگی دارد. اکثر آنها یک تخت دونفره دارند اما تعداد کمی هم یک تختخواب کویین دارند.
اتاق یکنفره یا سینگل (Single)
اتاق دونفره دبل (Double):
اتاق دبل با علامت اختصاری DBL نشان داده میشود و میتواند دو مهمان را بهخوبی اسکان دهد. این اتاق یک تخت دونفره بههم چسبیده دارد.
اتاق دونفره دبل (Double)
اتاق دونفره تویین (Twin):
این اتاق مشابه اتاق دبل برای حضور دو مهمان طراحی شده است، اما تفاوت آن با اتاق دبل این است که دو تخت جدا از هم دارد که با یک پاتختی از هم جدا شدهاند.
اتاق دونفره تویین (Twin)
اتاق سهنفره (Triple):
اتاق سهنفره یا تریپل که با علامت اختصاری TPL نمایش داده میشود، همانطور که از نامش پیداست، برای اقامت سه نفر طراحی شده است. این اتاق برای خانوادههای سهنفره بسیار کارآمد است و از سه تخت یک نفره یا یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره تشکیل شده است.
اتاق سهنفره (Triple)
اتاق چهارنفره (Quad):
یک اتاق چهارنفره برای اقامت چهار نفر در نظر گرفته شده است. این بدان معناست که اتاق دارای دو تخت دونفره خواهد بود. بعضی از اتاقهای چهارنفره ممکن است به سبک خوابگاهی از 4 تخت یک نفره تشکیل شده باشند. اندازه این اتاق از سایر اتاقهای هتل بزرگتر است و از کماستفادهترین اتاقهاست.
اتاق چهارنفره (Quad)
انواع اتاق ها براساس نوع تختخواب
بعضی از هتلها، اتاقها را براساس تعداد یا اندازه تختهای اتاق طبقهبندی میکنند. با این حال، مهمانان باید توجه داشته باشند که هتلها همچنان محدودیت تعداد مهمان در هر اتاق را دارند. یعنی اگر یک تخت کینگ با اندازهای بزرگ را رزرو کردید، باز هم اجازه ندارید مهمانهایی بیشتر از ظرفیت اتاق را دعوت کنید؛ در غیر این صورت هتل از شما بابت مهمان اضافه، هزینه خواهد گرفت. تعدادی از تقسیمبندی اتاقها که براساس نوع تختخواب صورت گرفته است، عبارتند از:
اتاق کینگ (King):
اتاق کینگ اتاقی است که دارای یک تخت کینگ است که ابعاد آن حداقل 180 در 200 سانتیمتر است و یک نفر یا بیشتر میتوانند در این اتاق اقامت داشته باشند.
اتاق کینگ (King)
اتاق کوئین (Queen):
اتاق کویین هم مشابه اتاق کینگ یک تخت کویین با ابعاد 160در 200 سانتیمتر دارد و برای اقامت یک یا دو نفر قابل استفاده است.
اتاق کوئین (Queen)
اتاق دوقلو (Twin):
اتاق تویین یا دوقلو، اتاقی است که در آن دو تخت مجزا قرار دارد که این تختها معمولاً تکنفره هستند. اتاقهای تویین از مهمترین اتاقهای هتل هستند.
اتاق دوقلو (Twin)
اتاق هالیوود دوقلو (Hollywood twin):
اتاقهای دوقلو هالیوود دارای دو تخت یکنفره هستند که با یک سرتختی به هم متصل میشوند و دو نفر میتوانند در آن اقامت کنند. اتاقهای تویین هالیوود هم برای زوجها و هم برای دوستها و همکاران تجاری، اتاق مناسبی است.
اتاق هالیوود دوقلو (Hollywood twin)
اتاق دبل دبل (Double-double):
این اتاقها دارای دو تخت دونفره (گاهی اوقات دو تخت کویین) هستند و میتوانند دو تا چهار نفر را در خود جای دهند؛ به ویژه، خانوادههایی که با بچههای کوچک مسافرت میکنند.
اتاق دبل دبل (Double-double)
اتاق استودیو (Studio):
اتاقهای استودیو، اتاقهای کوچکی هستند که برای افرادی که در سفر کاری هستند، طراحی شده است. این اتاقها برای خوشگذرانی چندان مناسب نیستند.
اتاقهای استودیو انواع مختلفی دارند؛ بعضی از آنها دارای یک تخت استودیویی هستند، یعنی کاناپهای دارند که میتواند به تختخواب تبدیل شود. اما برخی دیگر از استودیوها دارای تختهای اضافی و فضاهای بیشتری هستند و یک آپارتمان کاملا مبله به همراه یک آشپزخانه کوچک هستند.
انواع اتاقها براساس چیدمان (layout):
بعضی از هتلها براساس نوع چیدمان اتاق برای آنها قیمت مشخصی تعیین کردهاند. در این معیار بزرگی اتاقها، اینکه اتاقها مشترک یا تو در تو هستند، یا استانداردند و فضای نشیمن و آشپزخانه چقدر است، در قیمتگذاری اهمیت زیادی دارد. تقسیمبندی اتاقها براساس چیدمان به صورت زیر است:
اتاق استاندارد (Standard):
یک اتاق استاندارد در هتل، اتاقی است که امکانات یک اتاق معمولی را دارد. چشمانداز خاص یا امکانات ویژهای ندارد و برای یک فرد مجرد اتاق مناسبی خواهد بود.
اتاق استاندارد (Standard)
اتاق دلوکس (Deluxe):
اتاقهای دلوکس، اتاقهایی مبله با امکانات پیشرفته هستند که فضای بزرگتر و راحتتری را در اختیار مهمانان قرار میدهند. این اتاقها دارای تختخواب کینگ، پاتختی، میز اتو، یک میز کوچک، تلویزیون و یک یخچال کوچک هستند و معمولاً برای گروههایی که به فضای بیشتری احتیاج دارند -مانند زوجها یا خانوادههای کوچک- مناسباند.
اتاق دلوکس (Deluxe)
اتاق مشترک (Joint Room):
اتاق مشترک که گاهی اوقات آن را اتاق مجاور مینامند، به دو اتاق گفته میشود که دارای یک دیوار مشترک هستند، اما دری در بین آنها قرار نگرفته است. اتاقهای مشترک برای خانوادههایی با فرزندان کم سن و سال طراحی شده است که لازم است نزدیک والدینشان باشند، اما در عین حال فضای شخصی خود را نیز داشته باشند.
اتاق مشترک (Joint Room)
اتاقهای تو در تو (Connected Room):
این نوع اتاق در واقع دو اتاق تو در تو است که از طریق یک در از وسط به هم متصل شدهاند. هرکدام از این اتاقها به تنهایی یک اتاق مجزا با امکانات و سرویسهای مجزا است و دارای درهای جداگانهای برای رفتن به بیرون از اتاق هستند. اتاقهای کانکتد روم، برای خانوادهها یا گروههایی که نمیخواهند برای جابجایی بین اتاقها از راهرو عبور کنند، بسیار مناسب است.
اتاقهای تو در تو (Connected Room)
اتاق مخصوص معلولین (Accessible/ Disabled Room):
هتلها طبق قانون ملزم هستند که تعدادی از اتاقهایشان را به افراد توانیاب اختصاص دهند. فضای این اتاقها به گونهای است که امکان جابجایی صندلی چرخدار در آنها راحت است و حمام و سرویس بهداشتی آنها برای استفاده یک فرد معلول طراحی شده است.
اتاق مخصوص معلولین (Accessible/ Disabled Room)
اتاق کابانا (Cabana):
کابانا اتاقی است که در کنار دریاچه، ساحل یا استخر شنا قرار گرفته است یا یک استخر اختصاصی به اتاق متصل است. اتاق کابانا برای فصل تابستان یک انتخاب بینظیر است.
اتاق کابانا (Cabana)
آپارتمان (Apartment):
آپارتمان شامل یک آشپزخانه کامل با تمام امکانات، هال و پذیرایی، اتاقخواب، حمام و توالت، تعدادی صندلی و مبل راحتی است و برای مهمانانی که هدفشان اقامت طولانیمدت است، انتخاب مناسبی است و زندگی راحتتری را در اختیار آنها قرار میدهد.
آپارتمان (Apartment)
ویلا (Vila):
ویلا نوعی ویژه از مکانهای اقامتی است که در بعضی از هتلها و استراحتگاهها وجود دارد. ویلاها در واقع خانههایی مستقل هستند که فضای اضافی و حریم خصوصی بیشتری را برای مهمانان فراهم میکنند. ویلاها معمولاً مجهز به چند اتاق خواب، اتاق نشیمن، استخر شنای خصوصی، جکوزی و بالکن هستند و برای زوجها، خانوادهها و گروههای بزرگ، انتخاب بسیار مناسبی هستند.
ویلا (Vila)
اتاق مورفی (Murphy):
اتاق مورفی اتاق کوچکی است که یک مبل یا کمد تختخوابشو دارد که میتواند در طول شب به یک اتاق خواب تبدیل شود و در طول روز، بر روی آن بنشینید.
اتاق مورفی (Murphy)
سوئیت (Suite):
سوئیتهای هتل، مساحتها و امکانات مختلفی دارند؛ اما همه آنها شبیه به یک خانه کوچک هستند که یک آشپزخانه، یک پذیرایی یا سالن دارند و این سالن به یک یا چند اتاق متصل است. انواع مختلف سوئیتها عبارتند از:
سوئیت جونیور:
سوئیت مینی یا جونیور دارای یک اتاق یک نفره با یک تخت و یک محوطه نشیمن است. برخی از سوئیتهای جونیور دارای آشپزخانه کوچک نیز هستند.
سوئیت جونیور
سوئیت دوخوابه:
این سوئیتها از سوئیتهای جونیور بزرگتر هستند و شامل چند اتاق، محوطه نشیمن و سرویس بهداشتی هستند. سوئیتهای دوخوابه به آشپزخانه نیز مجهز هستند.
سوئیت دوخوابه
سوئیت پرزیدنتال یا رویال:
سوئیت پرزیدنتال یا رویال، همانطور که از نامش پیداست، معمولاً گرانترین سوئیت هتل است که شامل یک یا چند اتاقخواب، هال و پذیرایی مجلل با امکانات رفاهی چشمگیر، پیشخدمت شخصی و خدمات سفارشی است.
سوئیت پرزیدنتال یا رویال
سوئیت پنتهاوس:
همه هتلها ارائهدهنده سوئیتهای پنتهاوس نیستند، اما این سوئیتها، اتاقهای بزرگ و بینظیری هستند که معمولاً در طبقه آخر هتل واقع شدهاند و به یک تراس و فضای بیرونی به همراه چشماندازی عالی دسترسی دارند.
سوئیت پنتهاوس
فیستا سوئیت:
فیستا سوئیتها در تالارهای پذیرایی واقع شده است که معمولاً برای عروسیهای مجلل از آنها استفاده میشود. این تالارها به اتاق مخصوص عروس و داماد ختم میشوند که به آن فیستا سوئیت گفته میشود.
فیستا سوئیت
سوئیت دوپلکس:
سوئیتهای دوپلکس سوئیتهایی هستند که امکاناتشان مشابه سوئیتهای عادی است، اما یک تفاوت ظاهری مهم دارند و آن این است که هال، پذیرایی و آشپزخانه معمولاً در یک طبقه قرار گرفته است، اما اتاقهای خواب به وسیله یک پله رو به طبقه بالا از این فضا جدا میشوند.
سوئیت دوپلکس
سوئیت اداری:
سوئیتهای اداری سوئیتهایی هستند که مجهز به تجهیزات اداری مانند میز، صندلی، اینترنت، کامپیوتر و خط تلفن ثابت هستند و به کسانی پیشنهاد میشود که در سفر کاری هستند یا در سفرهایشان نیز باید مشغول به کار باشند.
سوئیت اداری
اصطلاحات رایج هتلداری
در اینجا، برخی از اصطلاحاتی که ممکن است در حین اقامت در هتل، به گوشتان خورده باشد، آورده شده است:
1. واچر/ووچر هتل (Hotel Voucher):
واچر یا ووچر هتل، رسیدی است که مدرک رزرواسیون شما در هتل است. وقتی اتاقی را در هتل رزرو میکنید و هزینه آن را بهصورت آنلاین پرداخت میکنید، رسیدی به شما داده میشود که اطلاعاتی مثل اسم مهمانان هتل، تاریخ ورود و خروج آنها و اطلاعاتی درمورد خود هتل روی آن رسید درج شده است. موقع ورود به هتل، باید حتماً واچر هتل را به قسمت پذیرش هتل تحویل بدهید. اگر به یک کشور خارجی سفر کردهاید، دقت کنید که اسمهای روی واچر با اسمهای روی پاسپورتهایتان یکی باشند.
2. پذیرش یا چکاین (Check in):
اصطلاح چکاین، یکی از اصطلاحاتی است که موقع رزرو هتل به گوشتان میرسد. معنای چکاین، ورود به هتل و ساعت تحویل اتاق است. اکثر هتلها برای ورود شما و تحویل اتاق ساعتهای مشخصی را در نظر میگیرند که در بیشتر اوقات ساعت 12 یا 2 بعدازظهر است. در بسیاری از هتلها، تحویل اتاق قبل از این ساعتها در آن روز امکانپذیر نیست و باید تا ساعت پذیرش منتظر بمانید.
3. فقط اتاق (Only Room):
فقط اتاق، برای پذیرشهایی بهکار میرود که فقط شامل اتاق میشود و مسئولیت و هزینه صبحانه، ناهار و شام برعهده خود میهمان است.
4. اقامت و صبحانه (Bed & Breakfast):
اقامت و صبحانه یا تخت و صبحانه، محلهای اقامتی هستند که میتوانید تنها برای شب خوابیدن و سپس صرف صبحانه در آنها اقامت کنید.
5. هافبرد (Half Board):
هافبرد سرویسی است که دو وعده غذایی ارائه میدهد. این وعدههای غذایی شامل صبحانه و شام یا صبحانه و ناهار (هرکدام که میهمانان ترجیح بدهند) است و تمام وعدهها به صورت سلفسرویس در بوفه سرو میشود.
6. فولبرد (Full Board):
سرویس فولبرد سرویس کاملی است که تمام وعدههای غذایی صبحانه، ناهار و شام را شامل میشود.
7. خروج یا چکاوت (Check Out):
به فرآیند تخلیه، تسویه و خروج از هتل چکاوت گفته میشود. به عبارت دیگر، چکاوت کردن، تحویلدادن اتاقی است که در اختیار داشتید و مدت رزروتان به پایان رسیده است. ساعت چک اوت در بیشتر هتلها، ساعت مشخصی است و معمولاً 12 ظهر است.
8. سرویس All Inclusive:
سرویس All Inclusive که به فارسی، ” همه چیزهای مربوط” یا “جامع و کامل” ترجمه شده است، یکی از گرانترین شیوههای رزرو هتل است. این روش، شامل تمام وعدههای غذایی مهمانان از قبیل صبحانه، ناهار، شام و حتی میانوعدهها و آبمیوه است.
سخن پایانی
در این مقاله، با انواع اتاقهای هتل براساس تقسیمبندیهای مختلف هتلها آشنا شدید. حال میتوانید با توجه به تعداد مهمانان و بودجهای که برای اقامتتان درنظر گرفتهاید، مناسبترین اتاق را انتخاب کنید.
خیلی عالی جامع کامل هیچ چیزی از قلم نیوفتاده است
سلام و درود؛
خیلی ممنونیم از نظر لطف شما.
باعث دلگرمی ماست که برایتان مفید واقع شده.
موفق باشید