قشر کمدرآمد مشتری ردیف اولِ خدمات مدیکال توریسم
قیمت مناسب و مقرونبهصرفه، امروزه اصلیترین دلیل بیماران برای سفر درمانی و انتخاب مقصد است.
سازمان جهانی سلامت میگوید: نیمی از مردم دنیا از دریافت ضروریترین خدمات درمانی محرومند. در تعریف انستیتو سلامت جهانی (GHI) از گردشگری سلامت نیز این نکته اضافه گردیده که تمامی اقشار جامعه به نوعی برای دریافت خدمات درمانی در خارج از محل زندگی خود، هزینه میکنند. در این زمینه، آمار گردشگران سلامت آمریکایی به خوبی این مسئله را اثبات میکند.
صرفهجویی در هزینه، محرک اصلی سفر بیماران آمریکایی
در سال 2007، حدود 750 هزار آمریکایی برای دریافت مراقبتهای بهداشتی از کشور محل زندگی خود خارج شدند. بعد از گذشت ده سال، یعنی در سال 2017، یک میلیون و چهارصد هزار نفر توریست برای دریافت مراقبتهای بهداشتی از ایالات متحده آمریکا به کشورهای دیگر سفر کردند.
دلیل تبدیلشدن بیماران آمریکایی به توریست بسیار ساده است: “قیمت پایینتر”. انجمن گردشگری پزشکی (MTA)، در سال 2015 از بیماران ایالات متحده نظرسنجی کرد و دریافت که محرک اصلی سفر برای آنها، صرفهجویی در هزینه (61%) و سپس کیفیت (21%) است.
حدود دو سوم سفرهای خارج از کشور بیماران آمریکایی برای دندانپزشکی یا جراحی زیبایی است و باقی سفرها برای خدمات درمانی ضروری صورت میگیرد. سیستم درمانی آمریکا تابع بیمه درمانی خصوصی است و افراد بسته به اینکه کجا کار میکنند و چه نوع بیمهای دارند، میتوانند از خدمات درمانی و سلامتی بهره ببرند. به همین علت، جمعیت زیادی از آمریکائیها بهویژه اقشار متوسط یا کمدرآمد این کشور حتی گاهی برای درمانهای اورژانسی و مهم ناگزیر به سفر میشوند.
تعداد گردشگران سلامت آمریکا هر ساله 25 درصد افزایش مییابد.
بنابراین، دریافت خدمات بهداشتی و درمانی در آمریکا بدون داشتن بیمه برای طیف وسیعی از شهروندان تقریباً غیر ممکن است، حتی در بعضی موارد انجام درمان با داشتن بیمه هم مقرونبهصرفه نیست، و سفر به خارج از مرز با دربرگرفتن هزینههای اقامت و پرواز، ارزانتر خواهدبود. این درحالی است که برخی خدمات در کشورهایی مانند مکزیک به صورت رایگان ارائه میشوند و برای گردشگران سلامت نیز تسهیلات ویژه در نظر گرفته شدهاست.
بهعلاوه، قیمت اغلب درمانها در کشورهایی چون کاستاریکا و مکزیک، از 25 تا 90 درصد کمتر از ایالات متحده است. با توجه به آنکه آمریکا، گرانترین کشور در ارائه خدمات پزشکی است، تعداد گردشگران سلامت این کشور هر ساله 25 درصد افزایش مییابد.
علاوه بر مکزیک و کاستاریکا، هند با هزینههای درمانی در حدود یک چهارم تا یک دهم ایالات متحده، کشوری ارزان و پرطرفدار در ارائه خدمات پزشکی به آمریکاییها است. طی چند سال اخیر، تعداد گردشگران سلامت ورودی به هند بیش از دو برابر افزایش یافته است. در سال 2017 495,056 نفر از سراسر جهان، هند را برای درمان انتخاب کردند.
گردشگری سلامت در ایران: بالاترین کیفیت، ارزانترین قیمت
برآورد هزینهی سفر درمانی به ایران به عوامل مختلفی از جمله سطح تجهیزات و اعتبار مرکز ارائهدهنده خدمات، سابقهی پزشک معالج، نرخ ارز و حتی محل قرارگیری بیمارستان بستگی دارد. با اینکه متغیرهای گوناگونی هزینهی سفر گردشگران را تحت تأثیر قرار میدهند ولی به طور متوسط هزینهی سفر درمانی به ایران برای بیماران خارجی فاصلهی بسیار زیادی با کشورهای دیگر دارد. قیمت مناسب درمان در ایران، باعث شده تا ما در آریامدتور پذیرای بیمارانی از بیش از 65 کشور دنیا باشیم، کشورهایی به نزدیکیِ عراق و افغانستان و به دوریِ جزایر موریس، آندورا و آفریقای جنوبی!
بدون شک توانمندی ایران در حوزه درمان و پزشکی، یکی از دلایل اصلی مراجعهی بیماران خارجی به ایران است. بیماران از نقاط مختلف، ساعتهای طولانی پرواز را تحمل میکنند تا درمان خود را به دست پزشکان ایرانی بسپارند. سفر درمانی فیلمبردار عراقی به ایران که در سوئد زندگی میکرد، مثالی از گردشگران سلامت ورودی ایران است. این گردشگر که از قشر متوسط سوئد بود و توان مالی بالایی نداشت، برای سفر درمانی ایران را انتخاب کرد. به جز قیمت مناسب، نزدیکی فرهنگی و کیفیت درمان بر انتخاب او اثرگذار بودند.
همچنین، مدتی قبل بیماری برای عمل تعویض مفصل مچ پا از عراق به ایران آمد و درمانی رضایتبخش را در کنار تیم آریامدتور دریافت کرد. او پیش از سفر به ایران، به همراه همسرش که در کشور فرانسه، تحت عنوان جراح قلب فعالیت میکند، به پزشکان در کشورهای مختلف مراجعه کردهبود اما در نهایت به ایران سفر کرد. این مثال نشان میدهد که خدمات درمانی دشوار و پیچیدهای که بسیاری از کشورهای صاحبنام و پرادعا قادر به ارائهی آن نیستند، در ایران با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت عرضه میشوند.
قیمت مناسب درمان در ایران، باعث شده تا ما در آریامدتور پذیرای بیمارانی از بیش از 65 کشور دنیا باشیم.
ثروتمندان چین، مدیکال توریسم کشورهای مقصد را به یک تجارت 9.7 میلیارد دلاری تبدیل کردهاند
عامل اثرگذار “پول” تنها از راه ایجاد انگیزهی پسانداز در بیماران بر رونق گردشگری سلامت تأثیر نمیگذارد. طبق اخبار نشریه بینالمللی گردشگری پزشکی، ثروتمندان چین با هواپیماهای خصوصی به کشورهای خارجی سفر میکنند و در کنار دریافت درمان از گشت و گذارهای فراوان لذت میبرند.
چینیهای ثروتمند 6.3 میلیارد دلار برای درمان و 3.4 میلیارد دلار در سفر و برای اقامت هزینه میکنند و مدیکال توریسم کشورهای مقصد را به یک تجارت 9.7 میلیارد دلاری تبدیل کردهاند.
جالب توجه است که ایالات متحده با قیمتگذاریهای باورنکردنی برای درمان هم از طریق جذب گردشگران ثروتمند و هم از طریق خروج بیماران آمریکایی از کشور، بر مدیکال توریسم جهانی اثرگذار است و پذیرای گردشگران سلامت چینی است. با این حال، با توجه به هزینهی بالای درمان در بیشتر کشورهای شرق آسیا شاهد روند صعودی سفر درمانی بیمارانی با درآمد متوسط و پائین به کشورهای ارزانتری مثل مالزی، سنگاپور و هند هستیم.
سال گذشته حدود 500000 نفر با هدف گردشگری پزشکی از چین سفر کردند. پیشبینی میشود تعداد گردشگران پزشکی خروجی از کشور چین در سال 2020 از 900000 نفر فراتر رود.
بسیار جالب است بدانید این روزها بگ پکرها که از لحاظ توان مالی در سطح خیلی بالایی قرار ندارند تمایل زیادی به گردشگری سلامت نشان داده اند بسیاری از بک پکر ها که به کشور دیگر سفر می کنند اگر خدمات درمانی مناسب نیز در آن کشورهای مقصد وجود داشته باشد انجام می دهند. قیمت مناسب نقش کلیدی را برای انتخاب مقصد درمانی برای آنها ایفا می کند
بله در سالهای اخیر سفر درمانی با انگیزهی صرفهجویی در هزینهها بسیار رواج پیدا کرده. ما در آریامدتور میزبان کولهگردی از ایتالیا بودیم که بعد از جراحی با ما و بهبود به مسیر سفرش ادامه داد و از شهرهای ایران هم دیدن کرد.