آیا ایران میتواند جذابیتهای توریسم درمانی خود را افزایش دهد؟ این پرسش، عنوان مقالهایست که ماریا دیجورجیا در مجله بینالمللی گردشگری پزشکی (IMTJ) و پس از شرکت در دومین رویداد بینالمللی اکو در اردبیل و بازگشت به کشورش نوشتهاست. در پُست پیشِ رو از حضور ماریا دیجورجیا در رویداد اکو و نکات قابل توجه مقالهی وی دربارهی مدیکال توریسم در ایران صحبت کردهایم. این گزارش را بخوانید.
مجلهی بینالمللی گردشگری پزشکی
نشریهی بینالمللی گردشگری پزشکی یا IMTJ در سال ۲۰۰۷ در شهر لندن آغاز به کار کرد. این مجله گردشگری، اکنون بهعنوان اولین و بزرگترین پلتفرم گردشگری سلامت در دنیا دفاتر بسیاری را در کشورهای مختلف به نام خود ثبت کرده است. خبر خوب این است که این نشریه دومین رویداد اکو در شهر اردبیل را پیش از برگزاری، در رویدادهای بینالمللی خود به رسمیت شناخت و همچنین از حضور ماریا جورجیا به عنوان سخنران در این رویداد خبر داد.
ماریا دیجورجیا مدیر منطقهای این مجله در ۲۹ خرداد یکی از مدرسین کارگاه آموزشی کنفرانس اکو با موضوع برندینگ و بازاریابی در مدیکال توریسم بود. او همچنین در نشست مربوط به کارگاه در کنار دکتر محمد جهانگیری- رئیس انجمن خدمات بینالمللی گردشگری سلامت ایران- و امین حقیقت- دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت ایران- حضور داشت و به نقد و بررسی وضعیت بازار توریسم سلامت کشورمان پرداخت.
طبق مصاحبهی مدتورپرس -خبرگزاری گردشگری سلامت ایران با ماریا جورجیا، تاکید وی بر الگو قرار دادن تجربههای موفق بینالمللی توسط ایران جهت گسترش هر چه سریعتر بازارهای هدف برای تبدیلشدن به بازیگری قابل اعتماد قرار داشته و به عقیدهی او این جایگاه فاصلهی زیادی با وضعیت کنونی ایران در صنعت مدیکال توریسم دارد.
ماریا جورجیا در مقالهی خود از ایران چه گفت؟
با اینکه ماریا جورجیا سفر کوتاهی به ایران داشته اما بر خلاف آنچه در مطبوعات یا فضاهای مجازی منتشر میشود، معتقد است ایران دارای آرامش و امنیت بوده و مواجههی کشور با مشکلات جدی، تاریخ ارزشمند ایرانیان را کمرنگ نمیکند.
او در ابتدای مقاله و قبل از نوشتن دربارهی موضوع اصلی از زیبایی کاشیهای آبی مساجد در شهرهای ایران یاد میکند که در کنار ساختمانهای آجری قدیمی و بلوکهای ساختمانی مدرن در دست ساخت، خودنمایی میکنند.
نیکنامی ایرانیان در میهماننوازی، تفکر ترقیخواه و سطح بالای سیستم آموزشی
«توانمندی پزشکان و دستاوردهای آنان در بخش مراقبتهای بهداشتی ایران افتخارآفرین است.»
ماریا جورجیا برای اثبات این مدعا از گزارش پورتال بهداشت جهانی لنست مثال میزند، که ایران را یکی از بهترینهای خاورمیانه دركاهش میزان مرگ و میر كودكان بین سالهای 1990 و 2015 میلادی معرفی کردهاست.
علیرغم دریافت مالی پایین تحت تأثیر نوسانات ارز در بخش مراقبتهای درمانی و با اینکه ایران با کمبود پزشک و پرستار مواجه شده، اما هزینههای پایین درمان امکان پیروزی در رقابت با نرخهای سرسامآور خدمات درمانی در کشورهای دیگر را برای این کشور فراهم آورده است.
به نقل از ماریا جورجیا «نیکنامی ایرانیان به دلیل تفکر ترقیخواه، سطح بالای سیستم آموزشی و میهماننوازیشان برکسی پوشیده نیست. توسعهی حوزههای علمی و بهداشتی، قیمتگذاری مناسب برای خدمات و میهماننوازی ایرانیان منجر به راهاندازی تعدادی شرکت در زمینهی گردشگری سلامت در ایران شده است که عمدتاً پذیرای گردشگران سلامت کشورهای همسایه هستند اما بیماران روس و انگلیسی هم داشتهاند.»
میزان مشارکت بازیگران مدیکال توریسم ایران همچون آریامدتور، در رویداد اخیر اکو ارادهی پایدار ما برای معرفی ایران به عنوان ارائهدهندهی خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی باکیفیت به سراسر جهان را به ماریا جورجیا نشان داده بود. او در سخنرانی خود به صورت مستقیم از حضور فعال آریامدتور قدردانی شایانی به عمل آورد و از تلاش دکتر جهانگیری و دیاکو عباسی برای هماهنگسازی ارتباط میان فعالان صنعت گردشگری سلامت و ترویج این صنعت نوشت.
چرا اعراب برای درمان به ایران سفر میکنند؟
ایران از بیماران کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان و حاشیهی خلیج فارس استقبال کرده و همچنین پتانسیل قابل توجهی در جذب اقوام ایرانی مقیم خارج از کشور برای مسافرت به وطن به منظور معالجه دارد.
نزدیکی جغرافیایی، شباهتهای فرهنگی و مذهبی و به طور کلی سبک زندگی باعث شده بعضی اعراب احساس راحتی بیشتری در بیمارستانهای ایران نسبت به اروپا یا دیگر کشورهای آسیایی برای درمان داشته باشند. بهعلاوه، در بیشتر مدارس و موسسات ایرانی زبان عربی بهعنوان زبان دوم تدریس میشود و در نتیجه احتمال وجود فاصلهی زبانی کمتر است.
درمان و هزینهی بهصرفهی آن در ایران
با وجود بازار بزرگی از کشورهای عرب زبان، ایران هنوز به صورت مشخص بیماران اروپایی یا آمریکایی را هدف قرار نداده است. با این حال، با توجه به گفتگوهای ماریا جورجیا در زمان حضورش در ایران با بیمارستانهای داخلی و شرکتهای گردشگری سلامت ، بعضی از بیماران کشورهای غربی به دلیل پایین بودن هزینهی برخی از درمانها در کنار کیفیت بالا ایران را انتخاب میکنند.
ایران علاوه بر ترقی در ارائهی خدمات پزشکی به گردشگران سلامت، به دلیل انجام درمانهای پزشکی در منابع چشمههای آبگرم نیز معروف است.
توسعهی صنعت مدیکال توریسم ایران با چه خطرهایی مواجه است؟
سه مورد از ریسکهای موجود در توسعهی صنعت گردشگری سلامت در ایران و فراتر رفتن ما برای ارائهی خدمات به کشورهای مختلف جهان، طبق بررسی ماریا جورجیا را با هم مرور میکنیم:
- غیر ممکن بودن پذیرش کارتهای اعتباری خارجی توسط اکثر شرکتها و بیمارستانها و لزوم کسب آمادگی برای پرداخت نقدی کلیهی امور
- در نظر گرفتن هزینهی ویزا برای سفر به ایران
- توجه به قوانین جمهوری اسلامی مانند رعایت حجاب برای زنان
ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی ایران در بازاریابی خدمات خود در خارج از کشور با مشکلات مختلفی روبرو هستند، به ویژه این که رسانههای اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک که ارتباط سریع و آسان را با بیماران در سایر کشورها ممکن میسازند به دلیل فیلترینگ کارکرد مطلوبی نداشته و تقریباً بیشتر برنامههای پیام رسان فوری محبوب، در ایران کار نمیکنند.
ماریا جورجیا به نقل از سعید هاشمزاده-رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت در تهران تایمز، بزرگترین مشکل برای صنعت گردشگری سلامت در ایران را واسطههای غیرقانونی دانست که بدون اخذ مجوزهای لازم، به گردشگران سلامت ارائهی خدمات میکنند.
در ضمن یکی دیگر از خطراتی که نهادهای بینالمللی گردشگری سلامت با فرستادن بیمار به ایران با آن روبرو میشوند، درگیری با موانع قانونی به دلیل تحریمهای ایالات متحده و قوانین متعارض اتحادیهی اروپا است.
مطالب فوق، شرحی بر نکات اصلی مطرح شده در مقالهی خانم ماریا جورجیا بود که میتوانید این مقاله را در مجلهی بینالمللی گردشگری پزشکی بخوانید.
سخن آخر
آنچه بیش از هر چیز دیگری در مقالهی نشریهی بینالمللی توریسم پزشکی، خودنمایی میکند، توجهیست که از جانب جامعهی بینالمللی متوجه کشور ما شده است. بدون شک، این توجه حاصل تلاشهای مسئولین و فعالان حوزهی گردشگری سلامت ایران است و فرصتی بیبدیل برای این مرز و بوم محسوب میشود.
سایر خبرهای گردشگری سلامت آریا
مقاله بسیار خوب و جامعی بود امیدواریم خانم جورجیا تمام دیدهها و شنیدههایش از ایران را به خوبی به گوش جهانیان برساند. برگزاری همچین رویدادهایی نظیر رویداد گردشگری سلامت اردبیل و دعوت از قدرتهای جهانی در مدیکال توریسم کمک بزرگی به گسترش نام ایران و صنعت توریسم ایران میکند.
سلام و وقت شما بخیر
ممنونیم که نظرتون رو برای ما و کاربران نوشتید
پاینده باشید