پنجمین رویداد مدتورتاک در پنج اسفند امسال در مرکز همایشهای بینالمللی بیمارستان پیامبران برگزار شد. این رویداد که هرساله به همت تیم مدتورپرس، خبرگزاری گردشگری سلامت ایران، برگزار میشود، بهانهای است برای گرد هم آمدن فعالان «صنعت گردشگری، گردشگری سلامت، تندرستی و کسبوکارهای پیشرو در اقتصاد سلامت ایران» تا به بررسی مسائل مهم در رابطه با آینده کسبوکارهای گردشگری سلامت و حوزههای مرتبط با آن بپردازند.
در رویداد پنجم مدتورتاک چه گذشت؟
بزرگتر شدن جمعیت خانواده گردشگری سلامت ایران
فرق مهم این دوره با چهار دوره قبلی در این بود که علاوه بر فعالان حوزه «گردشگری سلامت»، فعالان حوزه «سلامت» و همچنین حوزه «گردشگری» نیز در این رویداد شرکت کردند. بزرگتر شدن این اکوسیستم نشان از درک اهمیت این موضوع دارد که همکاری حوزههای مرتبط با یکدیگر و خلق ارزشهای بالاتر میتواند تاثیر زیادی روی بهبود اقتصاد کشور گذاشته و حمایت از کسبوکارها و استارتاپهای نوآور میتواند نقش کلیدی در گسترش آن ایفا کند.
حاضران و غایبان رویداد
مدعوین و سخنرانان رویداد که تعداد آنها به بیش از 300 نفر میرسید، از مدیران، سرمایهگذاران و مسئولین هر سه حوزه گردشگری سلامت، سلامت و گردشگری بوده که از نقاط مختلف کشور گرد هم آمده بودند. علاوه بر جمعیت حاضر در سالن، سایر سخنرانان و مهمانان از کشورهای همسایه مانند ترکیه و پاکستان و سایر کشورها مانند آمریکا، آلمان، ایتالیا و برزیل به صورت آنلاین در جلسه حضور یافته بودند. نمایندگان آریامدتور نیز، شامل آقایان مجید کمالو، حسین یاراحمدی و هادی شجاری در این رویداد به عنوان سخنران شرکت کردند.
متاسفانه، با وجود اهمیت این رویداد و مطالب مهمی که هرساله در آن مطرح میشود، جای خالی تصمیمگیرندگان مهم حوزههای گردشگری سلامت، گردشگری و سلامت، همانند رویدادهای گذشته در آن به چشم میخورد. همچنین، با وجود اینکه حوزه سلامت یکی از دو جز مهم در گردشگری سلامت است، نمایندگان بیمارستانهای مختلف کشور نیز در این رویداد بین المللی حضور نیافته و تنها تعداد معدودی از بیمارستانها مانند بیمارستان مصطفی خمینی و بیمارستان پیامبران (میزبان رویداد) که پیشینه فعالیت در حوزه گردشگری سلامت را دارند، در این رویداد شرکت کردند.
جلسات نتورکینگ
یکی از ویژگیهای مهم دیگر این رویداد، جلسات B2B و نتورکینگ در زمانهای استراحت بود که در آن گفتگوهای ارزشمندی میان مدیران و مسئولان کسبوکارهای مختلف شکل گرفت و ایدههای ارزشمندی برای همفکری و ایجاد رابطه میان کسبوکارها مطرح گردید.
پنلها و سخنرانیهای رویداد مدتورتاک پنجم
این رویداد شامل چهار پنل مختلف با موضوعات زیر بود:
- سرمایهگذاری خطرپذیر در کسبوکارهای سلامت و گردشگری
- آینده کسبوکارهای گردشگری و فرصتهای این صنعت
- آینده کسبوکارهای سلامت و راهکارهای تابآوری و رشد در این بازار
- گردشگری سلامت و فرصتهای ایران در منطقه خاورمیانه
در هر یک از این پنلها، افراد فعال، مدیران و بنیانگذاران استارتآپهای مختلف (مانند فلایتیو، هلثیو، تریتا، مستر بلیط، کوچینو، اسمارتآپ، یوتوپین، سفیران سلامت کویر، آمیتیس، مدتورپرس و غیره) صحبت کرده و مطالب مفیدی را ارائه نمودند. در فاصله میان پنلها، سخنرانانی همچون جناب دکتر شاهین طباطبائی (عضو هیئت علمی دانشگاه هاروارد، مدیر برنامه بیماریهای پروستات و جراح روباتیک و لیزری بیمارستان ماساچوست جنرال هاروارد و بنیانگذار بانکلینیک) و وحید وهاب زاده (مدیر سفیران سلامت کویر و مدیکوس آلمان)، در رابطه با حوزه سلامت در ایران و ضرورتهای حوزه سلامت در بازار بینالملل سخنرانی کردند. مهمانان خارجی رویداد نیز دیدگاههای متفاوت و متنوعی را مطرح کرده و نقطهنظرات ارزشمند خود را به عنوان فعالان این حوزه در خارج از ایران با حاضران به اشتراک گذاشتند. از جمله مهمانان خارجی رویداد میتوان به اشخاص زیر اشاره کرد:
- خانم کریستینا دمورائس، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت گردشگری سلامت IMTCC برزیل، که درباره تجربهی راهاندازی کسبوکار در این حوزه، مفهوم نوآوری در اکوسیستم گردشگری سلامت در سطح بینالمللی و در بازار آزاد، و روش ایجاد خلق ارزش به وسیله متفاوت دیدن و متفاوت فکر کردن صحبت نمود.
- خانم ماریا آنتونیتا، مدیرعامل و هیئت مدیره BookingsMed درباره مسیری که این شرکت تاکنون طی کرده و نیازمندیهای کنونی آن صحبت کردند.
حضور پررنگ آریامدتور در رویداد پنجم مدتورتاک
نمایندگان آریامدتور، هادی شجاری (همبنیانگذار آریامدتور و سیتوسا)، مجید کمالو (عضو هیئت مدیره آریامدتور و بنیانگذار ویراونچرز)، و حسین یاراحمدی (همبنیانگذار آریامدتور) در دو پنل مختلف سخنرانی داشتند.
در پنل اول که در رابطه با «سرمایهگذاری خطرپذیر در کسبوکارهای سلامت و گردشگری» صحبت شد، مجید کمالو به این مسئله اشاره کرد که بیماری کرونا باعث شده سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت از سوی سرمایهگذاران خطرپذیر به طور چشمگیری کاهش یابد. وی توضیح داد که هماکنون، بهترین زمان برای احیای استارتآپهای حوزه سلامت است که در این دوران صدمه دیده و با وجود چشمانداز شرایط بهتر در سال جدید، امید میرود که بتوان شرایط بهتری را برای این کسبوکارها فراهم نمود و این زمانیست که آنها باید بر روی مساله تیمسازی و بهبود محصولات و سرویسهای خود تمرکز کنند.
وی همچنین مهمترین شاخص سرمایهگذاری شرکتهای VC را «تیم و سرمایه انسانی» کسبوکارهای نوپا معرفی کرد و گفت که با وجود افرادی با انگیزه که رویاهای بزرگ دارند و برای آن تلاش میکنند، موفقیت در نهایت برای کسبوکار حاصل خواهد شد و این مهمترین فاکتور برای سرمایهگذار است. درواقع در سرمایهگذاریهای خطرپذیر، بر روی «افراد» سرمایهگذاری میشود، و نه محصول یا مدل کسبوکار.
هادی شجاری نیز در تکمیل سخنان آقای کمالو و اهمیت افراد از نگاه بنیانگذار یک استارتآپ توضیح داد که سازمان یا شخصی که سرمایهگذاری توسط آن صورت میگیرد، برای یک کسبوکار اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که در نهایت آن فرد در تصمیمگیریهای مهم شرکت خصوصا در مرحله scale-up دخیل بوده و علاوه بر سرمایه، تجربیات و ارتباطات خود را نیز به تیم میآورد و به تعبیر دیگر، بر آیندهی آن کسبوکار تاثیر زیادی میگذارد. وی همچنین عنوان کرد که سرمایهگذاران ایرانی مشکلات زیادی را نسبت به سرمایهگذاران خارجی متحمل میشوند و مواردی همچون تورم بالا، عدم دسترسی به بازارهای بینالمللی و مشکلات زیادی که کسبوکارهای ایرانی در فرآیند کار با آن مواجه میشوند و حل کردن آنها نیز بسیار مشکل است، باعث میشود که شرکتها به سوددهی لازم نرسیده و سرمایهگذار راهی برای خروج سرمایه خود نداشته باشد. این موارد آنها را ترغیب میکند که بر روی گزینههای دیگری که ریسک کمتر و سودآوری تضمینشدهای دارند (مانند خرید ملک یا سکه) تمرکز کنند.
در پنل چهارم که با موضوع گردشگری سلامت و فرصتهای ایران در منطقه خاورمیانه برگزار شد، آقای حسین یاراحمدی درباره بهبود شرایط کسبوکارهای این حوزه راهکارهایی ارائه نمود. وی در ابتدا به این نکته اشاره کرد که با توجه به شرایط منطقه، وضعیت بسیاری از کسبوکارهای حوزه سلامت (علیالخصوص در ایران) مشابه یکدیگر است و برای رسیدن به نتیجه مطلوب، بهتر است که همگی با هم متحد شده و به جای فرض یکدیگر به عنوان رقیب، به عنوان همکار با یکدیگر همکاری کنیم. آقای یاراحمدی همچنین بر روی ایده تاسیس یک انجمن یا فدراسیون برای گردشگری سلامت با اعضایی که تداخل منافع آنها را از انجام وظیفه خالصانه باز ندارد، تاکید کرد و آن را عامل موفقیت در سال جاری دانست.
سایر اخبار گشت سلامت آریا