نشست هماندیشی شرکتهای دانشبنیان ایرانی در کشور روسیه، ماه گذشته در مسکو برگزار شد. طی این دیدار، به بررسی موانع بر سر راه ورود محصولات و خدمات باکیفیت ایرانی به بازار بزرگ روسیه و حوزه اوراسیا پرداخته شد. همچنین در جهت توسعه همکاریها و بهبود زیرساختهای موجود مباحث مهمی مطرح شدند. محمد نصری- مدیر عامل شرکت آریامدتور-، نماینده برتر گردشگری سلامت ایران نیز در خصوص شناخت ظرفیتهای گردشگری سلامت ایران به گفتوگو و توسعه تعاملات پرداخت.
نشست هماندیشی شرکتهای دانشبنیان ایرانی در روسیه
نشست هماندیشی شرکتهای دانشبنیان ایرانی در محوطه اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. این نشست، میزبان سران و مدیران ارشد ۳۵ شرکت دانش بنیان ایرانی و 20 شرکت روسی بود. آریامدتور نیز به عنوان شرکت دانش بنیان فعال در زمینه گردشگری سلامت در آن حضور داشت.
دکتر کاظم جلالی -سفیر ایران در روسیه-، مهدی قلعه نویی -رییس مرکز تعاملات بینالملل علم و فناوری ریاست جمهوری-، محمد حزار-مدیر عامل میربیزنس بانک-، رایزنان بازرگانی و اقتصادی سفارت ایران در این نشست حضور داشتند.
سفیر کشور ایران ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد شناخت بهتر از ایران در روسیه و با اشاره به وجود ضعف ما در عرصه تولید محتوا در فضای مجازی امیدوار بود در آینده نزدیک شبکهای ایرانی به زبان روسی راهاندازی شود. وی در ادامه خاطر نشان کرد که دومین عرصه مهم روابط میان ایران و روسیه اقتصاد است که نیازمند توجه بیشتری است. بنابراین ما باید تلاش کنیم نبود تصویر واقعی از ظرفیتهای ایران در روسیه از بین برود و از فرصتهای خوبی که برای گسترش حضور در روسیه داریم، نهایت استفاده صورت گیرد.
نوعی بی تصویری از ایران در روسیه وجود دارد که نیازمند تلاش بیشتر برای شناخت کشورمان توسط روسهاست.
«کاظم جلالی»
مهدی قلعه نویی نیز ضمن تأکید بر گفتههای سفیر ایران، موافق بود که با برداشتن موانع و مشکلات موجود، محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان ایرانی با سهولت بیشتری وارد بازار روسیه خواهند شد. او از ضرورت فعال شدن کارگروه سلامت در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه اشاره گفت و معتقد بود اگر از فعالیت این کارگروه حمایت شود، با عملکرد بهتری ظاهر میشود.
شرکتهای دانشبنیان ایران و روسیه در مسیر توسعه همکاریها
دیدار و گفتگو با هدف آشنایی با ظرفیتهای فناورانه ایران و روسیه، منجر به برقراری تعاملاتی در جهت صادرات محصولات و خدمات ایرانی به کشور روسیه و دیگر کشورهای حوزه مشترک المنافع (CIS) شد. از موضوعات مهمی که در هماندیشی شرکتهای یادشده مورد بحث قرار گرفتند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توسعه همکاریها از طریق کارگروه همکاریهای فناورانه در زمینه گردشگری سلامت
- چگونگی ثبت محصولات و تولیدات دانش بنیان ایرانی در روسیه
- بهبود زیرساختهای تبلیغات و بازاریابی
- مشارکت در برگزاری نمایشگاه
- بهرهمندی از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا
- جذب سرمایهگذاری از سوی شرکتهای روسی در قالب کمیسیون مشترک اقتصادی
نخستین نشست مشترک میان شرکتهای دانش بنیان ایرانی و روسی سال ۹۸ به ریاست سورنا ستاری -معاون علمی و فناوری رییس جمهوری- برگزار شده بود. افزایش تعاملات تجاری و فناورانه یکی از دستاوردهای مهم و قابل توجه این دیدارها است.
افتتاح خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه
چهارمین شعبه خانه نوآوری و فناوری کشورمان با حضور سفیر ایران، رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رییس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و تعدادی از شرکتهای دانشبنیان و فنآور در روسیه افتتاح شد. روسیه یکی از اعضای مهم اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.
به علاوه، اعلام آمادگی بیش از 40 کشور، فرصتی مهم برای شرکتهای ایرانی رقم زده است.
پیشتر در چین، کنیا و سوریه موفق به احداث خانه نوآوری شده بودیم که مسیر صادرات محصولات و خدمات ایرانی به این کشورها را هموار کرده بود. راهاندازی چهارمین شعبه در بهترین نقطه تجاری و اقتصادی شهر مسکو، فرصتی برای ایران فراهم کرده تا توسط شرکتهای دانشبنیان به توسعه همکاریهای تجاری با این کشور بپردازد.
روسیه به عنوان یکی از کشورهای مستقل مشترکالمنافع ظرفیتی راهبردی دارد تا شرکت های دانش بنیان ما محصولات و خدمات خود را به فروش برسانند و قابلیت صادرات به کشورهای همجوار را نیز داشته باشند.
«مهدی قلعه نویی»
به قول کاظم جلالی، شرکتهای دانش بنیان سربازان بخش علوم و فناوری هستند. با اطمینان به کیفیت خدمات و محصولات این شرکتها، سفارت ایران در روسیه آمادهی کمک در جهت توسعه فعالیتهای دانش بنیان و حضور چشمگیر ما در این کشور است.
خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با مشارکت بخش خصوصی، کارگزاران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری سفارت و دفتر رایزنی ایران گشایش یافته است.
نمایشگاه ماکس روسیه و دستاوردهای آن برای ایران
35 شرکت دانشبنیان و فناور ایرانی از جمله آریامدتور در نمایشگاه ماکس ۲۰۲۱ روسیه نیز شرکت کردند. آنها با معرفی محصولات و خدمات خود و با حضور در نشست تجاری و فناوری در کنار شرکای روسی خود بازارشان را توسعه دادند.
شرکت در این نمایشگاه با حمایت مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شرکتهای ایرانی میسر شده بود. تیمهای شرکتکننده در حوزههای مختلفی چون سلامت، گردشگری سلامت، تجهیزات و ماشینآلات صنعتی، مواد و برق و الکترونیک فعالیت داشتند. ۳ هزار شرکت فناور روسی نیز در این رویداد دیده میشدند و به تعاملات میان شرکتهای ایرانی و روسی رونق بخشیدند.
جلسه هیئت ایرانی با وزارت بهداشت روسیه
با توجه به ظرفیت بالای خدمات پزشکی و درمانی در کشور ایران، روسیه و کشورهای حوزه cis یکی از بازارهای بزرگ برای گردشگری سلامت در ایران هستند. با معرفی بهتر و بیشتر ظرفیتهای موجود میتوان بستری فراهم کرد تا بیماران روسی با شناخت و آگاهی لازم ایران را به منظور دریافت خدمات درمانی انتخاب کنند.
به همین منظور، میان شرکتهای نوآور ایرانی و وزارت بهداشت و درمان روسیه جلسهای برگزار شد.
در این جلسه محمد نصری به نمایندگی از تیم آریامدتور، در خصوص شناخت ظرفیتهای گردشگری سلامت ایران به گفتوگو و توسعه تعاملات با کشور روسیه پرداخت. در زیر به عناوین مهمی که مورد بحث و بررسی قرار گرفتند، اشاره شده است:
- بررسی ارسال بیمار روسی به ایران
- معرفی ظرفیت های پزشکی ایران و شهرهای ایران
- معرفی کیفیت بالا و قیمت های مناسب خدمات
- جایگزینی ایران و اضافه شدن ایران به جای ترکیه و سایر کشورها در حوزه گردشگری سلامت
آیا ایران، مقصد گردشگران سلامت روس میشود؟
کشور ما به واسطهی تسهیلگرانی همچون آریامدتور و با داشتن جاذبههای دیدنی در کنار خدمات درمانی، خدمات گردشگری باکیفیتی به بیماران ارائه میدهد که آن را از دیگر مقاصد مدیکال توریسم متمایز کرده است.
با اینکه متغیرهای گوناگونی هزینهی سفر گردشگران را تحت تأثیر قرار میدهند ولی به طور متوسط هزینهی سفر درمانی به ایران برای بیماران خارجی تفاوت بسیار زیادی با کشورهای دیگر دارد. به علاوه، بیماران از نقاط مختلف، ساعتهای طولانی پرواز را تحمل میکنند تا درمان خود را به دست پزشکان باتجربه ایرانی بسپارند. به طور کلی، خدمات درمانی دشوار و پیچیدهای که بسیاری از کشورهای صاحبنام و پرادعا قادر به ارائهی آن نیستند، در ایران با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت عرضه میشوند.
انتظار میرود با وجود فرصتهایی که نشست شرکتهای دانشبنیان در روسیه ایجاد کرده است، شاهد میزبانی گردشگران بیشتری از این کشور باشیم.
آلبوم تصاویر نشست هماندیشی شرکتهای دانش بنیان در روسیه
سایر اخبار گشت سلامت آریا
با سلام با توجه به رابطه خوب کشور روسیه با کشور ایران میتوان بیماران بسیاری را برای درمان به خصوص در حوزه زیبایی از روسیه به ایران آورد . من در جریان هستم تعداد زیادی از توریست های درمانی از روسیه و کشورهای روس زبان به کشور ترکیه برای دریافت خدمات درمانی و جراحی میروند بنابراین میتوان با تبلیغات صحیح و ایجاد رابطه خوب ایران نیز بیایند.
با سلام، در این زمینه جلسات بسیار مفیدی میان سران ایران و روسیه برگزار شده و در مورد روشهای متعددی در راستای گسترش همکاری میان دو کشور بحث شده. به نحوی که دو کشور در صدد هستند تا با احداث دفتر گردشگری سلامت ایران در روسیه و مدیریت و تبلیغات بهینه، مسیر این همکاری را میان ایران و روسیه تسهیل کنند
سلام مرسی از شما
سلام حمید عزیز، ممنون از شما
سلام خسته نباشید میگم اکنون با رابطه خوب دو کشور بهترین فرصت برای تقویت گردشگری سلامت ایران در کشور روسیه هست ان شالله موفق باشید
با سلام و احترام به شما
در تایید نظر شما، با توجه به چشم انداز همکاریهای مشترک میان ایران و روسیه، حوزه گردشگری سلامت در اولویت قرار گرفته و هر دو کشور به دنبال گسترش سطح همکاری در این زمینه هستند چنانکه در نشستهای برگزار شده میان سران دو کشور، طرحهایی نیز در همین راستا ارائه شده و انتظار می رود در ادامه با اجرایی شدن این طرحها و تسهیل زمینههای گردشگری سلامت، شاهد ارزآوری بیشتر به کشور عزیزمان ایران باشیم.