روزنامه همشهری چندی پیش مقالهای در زمینه گردشگری سلامت منتشر نمود و در آن به پتانسیل ایران در زمینه گردشگری سلامت و آینده این صنعت در کشور پرداخت. این مقاله حاصل گفتوگو با مدیریت شرکت گردشگری سلامت آریا میباشد.
آیندهای درخشان پیش روی صنعت نوپای توریسم سلامت
بخش اولیهی این مقاله به چشمانداز پیش روی این صنعت پرداخته شده است. گردشگری سلامت که در بسیاری از کشورها از منابع اصلی درآمد به شمار میآید، در ایران تنها بخش کوچکی از درآمد غیرنفتی را به خود اختصاص میدهد. با این حال براساس برنامه ششم توسعه، تا سال ۲۰۲۱ ایران قادر خواهد بود از ۶۰۰ هزار بیمار خارجی میزبانی کرده و تا سال ۲۰۲۵ درآمد حاصل از توریسم سلامت را به ۲٫۵ میلیارد دلار رساند.
اگرچه این اعداد با آمار کنونی فاصله زیادی دارند اما بسیاری در بخش خصوصی درحال تلاش برای استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و محقق کردن این اهداف هستند.
پایین بودن قیمت ریال در برابر ارزهای دیگر، جدا از ضررهایی که به همراه دارد، در بخش گردشگری تبدیل به فرصتی استثنایی میگردد. به دلیل ارزش پایین ریال، درمان در ایران با بهترین کیفیت و کمترین هزینه برای بیماران خارجی میسر خواهد بود و همین موضوع سبب جذب گردشگران بسیاری به کشور میشود.
چرا ایران؟
در وهله اول، درمان در ایران نسبت به بسیاری از کشورها قیمت پایینتری داشته و در عین حال از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است. همچنین صفوف انتظار برای دریافت خدمات پزشکی در کشورهای دیگر سبب میشود افراد برای درمان دست به سفر زده و کشوری همچون ایران را برای درمان برگزینند.
از سویی، پایین بودن قیمت ریال در برابر ارزهای دیگر، جدا از ضررهایی که به همراه دارد، در بخش گردشگری تبدیل به فرصتی استثنایی میگردد. به دلیل ارزش پایین ریال، درمان در ایران با بهترین کیفیت و کمترین هزینه برای بیماران خارجی میسر خواهد بود و همین موضوع سبب جذب گردشگران بسیاری به کشور میشود.
گردشگران سلامت ایران از چه کشورهایی هستند؟
در بخش دیگری از این مقاله میخوانیم که توریستها از کشورهایی چون عراق، افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس بخش عمده گردشگران سلامت را تشکیل میدهند. با این حال درخواستهای زیادی از کشورهایی چون انگلستان، سوئیس، فرانسه، هلند، کانادا، استرالیا و نیوزلند وجود دارد.
چه مشکلاتی بر سر راه گردشگری سلامت ایران وجود دارد؟
یکی از مواردی که میتواند زمینهساز کاهش تعداد توریست سلامت و به نوعی تبلیغی منفی برای گردشگری سلامتی در کشور باشد مساله زمانبر بودن دریافت ویزا است. همچنین شلوغی شهرها و عدم نظم نیز از مواردی است که بیماران از آن گلهمند هستند.
در پایان این مقاله روند کار متقاضیان به طور مختصر ، از زمان ورود به سایت تا پایان سفر، بررسی شده است.
شما میتوانید در وبسایت روزنامه همشهری متن کامل آن را با عنوان”بیمار خارجی را تیمار میکنیم” مطالعه نمایید.
سایر اخبار گشت سلامت آریا