آیا گردشگری سلامت میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد؟ صنعت گردشگری سلامت چه مزیتهایی برای چرخه درآمدی کشور دارد؟ و از همه مهمتر اینکه این صنعت درحال حاضر در کدام نقطه قرار دارد؟ محمد نصری در مستند چهل ستاره از صنعت گردشگری پزشکی و تأثیر گردشگری سلامت بر اقتصاد ایران میگوید.
آریامدتور، ستارهی مستند چهل ستاره در شبکه یک صدا و سیما
مستند “چهل ستاره” به تهیهکنندگی کیوان مدنی، مستندیست که هر هفته از شبکهی اول سیما پخش میشود. این برنامه، به معرفی دستاوردهای علمی و فرهنگی کشور و همچنین معرفی توانمندیهای جوانان ایرانی میپردازد. در برنامهی شنبه 6 بهمن 1397، محمد نصری – مدیرعامل آریامدتور- از گردشگری درمانی در ایران، مزیتها و ارزشهایی که این حوزه در چرخه اقتصاد کشور ایجاد کرده و دستاوردهای آریامدتور حرف میزند.
چرا توریستهای خارجی برای درمان به ایران میآیند؟
اولین پرسشی که مستند چهل ستاره به آن میپردازد، چرایی سفر به ایران برای درمان است. توریستهای خارجی در حال حاضر تنها برای بازدید جاذبههای گردشگری کشورمان نیست که به ایران سفر میکنند، بلکه سالانه گردشگران زیادی برای دریافت خدمات پزشکی و زیبایی به این مرز و بوم وارد میشوند. اما چرا ایران؟
محمد نصری قیمت و کیفیت را دو انگیزهی اصلی گردشگران درمانی میداند:
«برای فردی که با هدف درمان به کشور دیگری سفر میکند، دریافت خدمات درمانی با کیفیت بیشتر و پرداخت هزینهی مناسبتر در اولویت قرار دارند. صنعت گردشگری سلامت در ایران این دو ویژگی را بهصورت همزمان داراست.»
خدمات پزشکی باکیفیت: برگ برندهی ما
در مستند چهل ستاره ضمن نمایش بخشهای مختلف شرکت آریامدتور و محیطهای درمانی متفاوت به حساسیت ویژهی گردشگری پزشکی در میان انواع دیگر گردشگری اشاره شد. اینکه این نوع سفر بهعلت ارتباط و تأثیر مستقیمش بر سلامت و جان گردشگر حساسترین نوع گردشگریست. با این حال، تمایز خاص این نوع از سفر نه تنها برای کشور ما محدودیت ایجاد نکرده، بلکه برتری ایران در حوزهی پزشکی و فعالیت شرکتهای تسهیلگر در ارائهی خدمات درمانی به گردشگران خارجی باعث جذب توریستهای زیادی شده است.
«اخیراً بیماری از عمان داشتیم که همسرشان جراح قلب در فرانسه هستند. بعد از چندین بار مراجعه به پزشکان مختلف، این بیمار تصمیم میگیرد به ایران سفر کند و عمل جراحی تعویض مفصل مُچ پای خود را در کشور ما انجام دهد. تیم ما در تمام لحظات سفر درمانی بیمار عمانی کنار او بود و او درمانی رضایتبخش داشت.»
این مثالیست که از محمد نصری نقل شد و بیانگر اتفاقی قابل توجه در ایران است: خدمات درمانی دشوار و پیچیدهای که بسیاری از کشورهای صاحبنام و پرادعا قادر به ارائهی آن نیستند، حالا در ایران با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت عرضه میشوند. این موضوع فرصت ویژهای را به ما داده تا در بازار جهانی مدیکال توریسم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
بدون شک توانمندی ایران در حوزه درمان و پزشکی، یکی از دلایل اصلی مراجعهی بیماران خارجی به ایران است.
کسب رتبه 19 در علوم پزشکی مطابق آمار سایت جهانی اکسپوز
سایت اکسپوز یک پایگاه اطلاعاتی بینالمللیست که رتبهبندی کشورها در علوم پایه، پزشکی و مهندسی را مشخص میکند و یکی از شاخصهای پیشرفت کشورها در علوم مختلف به شمار میرود. طبق اعلام این سایت، ایران در سال 96 رتبهی 19 پزشکی در جهان را کسب کرده، در حالیکه طی دههی گذشته در جایگاه 51 این لیست قرار داشتهاست.
بیتردید، این رتبه نشاندهندهی روند صعودی پیشرفت کشور در علم پزشکیست و بازیگری مفید استارتاپها و شرکتهای گردشگری سلامتی همچون آریامدتور میتواند تواناییها و ظرفیتهای پزشکی ایران را بیش از پیش به سمع و نظر جهانیان برساند.
تأثیر گردشگری سلامت بر اقتصاد ایران
طبق آنچه در ویدئوی بالا مشاهده کردید، مستند چهل ستاره با معرفی صنعت گردشگری سلامت و شرکت آریامدتور، بهشکل زیرکانهای توجه مسئولین و فعالان حوزههای مختلف را به نقش پررنگ این صنعت در بهبود چرخه اقتصادی کشور جلب میکند.
در این برنامه، محمد نصری از دستاوردهایی حرف زد که آریامدتور تنها در کمتر از دو سال فعالیت در بازار توریسم درمانی ایران به دست آورده است، دستاوردهایی که جمعی و فراسازمانی هستند و در بخشهای زیادی از کشور منجر به ارزشآفرینی شدهاند.
اشتغال: اولین و مهمترین دستاورد صنعت گردشگری سلامت
آریامدتور، استارتاپ پیشرو در صنعت گردشگری سلامت ایران، پس از گذشت تنها یک و نیم سال فعالیت در این صنعت، بین 70 تا 100 نفر اشتغال مستقیم و حدود 250 تا 300 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کردهاست. بدیهیست که اکنون تیم جوان و پویای مجموعهی ما رشد بیشتری داشته و برای افراد بیشتری امکان داشتن یک شغل بینالمللی و شایسته را فراهم آوردهاست و هدف آریامدتور گسترش این فضا در بُعد ملی و وسیعتر آن است.
ارزآوری در شرایطی که ارزمان سقوط کرد
دومین دستاورد قابل توجه گردشگری سلامت ارزآوری است. محمد نصری در این زمینه میگوید:
«کشور ما اخیراً با نوسانات ارزی زیاده روبهرو بوده که به شکلهای گوناگون مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است. ما میتوانیم به این تهدید به چشم یک فرصت بنگریم چرا که با توجه به رشد قابل توجه نرخ ارز اکنون بهترین فرصت برای انجام صادرات است و مدیکال توریسم یکی از انواع صادراتیست که میتواند در بهبود وضعیت اقتصادی کشور موثر باشد.»
مدیکال توریسم یا صادرات نامرئی
برخلاف تصور عموم صادرات همیشه به صادرات کالای قابل لمس اطلاق نمیشود. صادرات خدمت از جمله توریسم پزشکی نوعی صادرات محسوب میشود که در حال حاضر میتواند برای کشور ما بسیار سودآور باشد.
«ما با عرضهی خدمات پزشکی و درمانی بیمارستانها و پزشکانمان به سراسر دنیا ارزآوری میکنیم. در نتیجه اقتصاد کشور رونق یافته و رفاه اجتماعی بالا میرود.»
در مجموع میتوان گفت گردشگری سلامت با ارزآوری، ایجاد فرصت شغلی و بالابردن هویت ملی میتواند نقش به سزایی در رونق اقتصادیمان داشته باشد. از اینروی، توجه به این بازار و مناسبسازی زیرساختهای آن از الویت بالایی برخوردار هستند.
همگی برای گسترش بازار گردشگری سلامت دست به کار شویم!
محمد نصری در انتهای برنامه از همه درخواست کرد تا با کمک یکدیگر فضای بکر گردشگری سلامت را گسترش دهیم، از انزوا و گوشهنشینی فاصله بگیریم و قدمی بزرگ و موثر برای رساندن کشورمان ایران به جایگاهی درخور برداریم. پیامی که در این موضوع نهفته است، لزوم سازماندهی فعالان عرصه مدیکال توریسم کشور است که با نظارت و همکاری سازمانهای مسئول و مرتبط میسر خواهد شد.
سایر اخبار گشت سلامت آریا
شرکت شما برای ایران باعث افتخاره. شرکت های گردشگری سلامت و بکل توریزم میتوانه جایگزینی مناسبی بجای صادرات نفت باشه
وقت شما بخیر
از ابراز لطف شما ممنونیم
مطلبی در این باره منتشر کردیم که شما را به خوندنش دعوت میکنیم:
دنیای رنگارنگ گردشگری جانشین طلای سیاه خاورمیانه میشود
با سلام قبل از دیدن این مستند تصور من راجع به گردشگری سلامت ایران ، ورود بیمار از عراق و کشورهای همسایه بود خیلی جالبه که از کشورهای اروپایی هم مریض برای درمان ایران میاید . کشورهای نپال و بلاروس و … که شناخته شده نیستن ورود داشتن نشونه قدرت ایران در پزشکی هست
سلام و درود
از اینکه همراه مطالب سایت هستید ممنونیم
پاینده باشید