نخستین گردهمایی رؤسای بیمارستانهای دارای بخش بینالملل روز دوشنبه هشتم بهمن ماه 1397 در هتل اسپیناس پالاس به همت شرکت آریامدتور و با حمایت رسانهای مدتورپرس-خبرگزاری گردشگری سلامت ایران- برگزار شد. گزارش جامع این رویداد را در این پُست بخوانید.
دکتر سعید هاشمزاده، رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمد جهانگیری، رئیس انجمن گردشگری سلامت کشور، مهندس رضا زرنوخی، رئیس انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر ایران و نزدیک به صد تن از رؤسا و کارشناسان واحد بیماران بینالملل بیمارستانهای تهران، شیراز، تبریز، اصفهان، مشهد و دیگر شهرها مهمانان اصلی این گردهمایی بودند.
همچنین از خبرگزاریهای زیادی همچون مدتورپرس، روزنامهی شرق، خبرگذاری تسنیم، خبرگذاری مهر، ایلنا و هفتهنامهی شنبه در این رویداد حضور داشتند و چند و چون این رویداد در رسانهها و مطبوعات بازتاب گستردهای داشت.
سخنرانی مسئولین و کارشناسان، پنل بررسی راهکارها و ظرفیتهای بازاریابی، پنل بررسی چالشها و فرصتها، صرف شام و میانوعده از جمله برنامههای همایش مدیکال توریسم در ایران بودند.
مهمترین هدف آریامدتور از این گردهمایی رونمایی از دو سرویس بینظیر خود یعنی الومدیکال و مدتور لجستیک برای حذف دلالها و واسطههای غیرقانونی و آگاهیسازی لازم در این حوزه بود.
از شما دعوت میکنیم قسمتهایی از گردهمایی را در ویدیوی زیر ببینید :
در گردهمایی مدیران بیمارستانهای دارای بخش بینالملل چه گذشت؟
در ابتدای همایش، رضا جمیلی -سردبیر خبرگزاری گردشگری سلامت ایران- به ورود صنعت گردشگری سلامت ایران به یک دورهی جدید اشاره کرد، «دورهای که نیازمند همکاری و همافزایی همهی بازیگران این حوزه است». سپس دکتر سعید هاشمزاده با اعتقاد بر اینکه برای پرداختن به صنعت مدیکال توریسم باید دیدگاه صنعتی داشت، از اهمیت بازاریابی دیجیتال در این حوزه سخن گفت. به گفتهی او مدل خوشهبندی، مدلی است که بهصورت جدی در دنیا دنبال میشود و پیروی از این ایده بدون فضای مجازی و شرکتهای تسهیلگر معنی ندارد.
«وقتی به این حوزه و آسیبهای آن نگاه میکنیم خیلی از فعالین این حوزه به صورت سازمانیافته به این حوزه نگاه نکردهاند. شاید حضور دلالها و فعالیت آنها به عنوان یکی از آسیبهای جدی در حوزهی گردشگری سلامت مربوط به همین مسئله باشد.»
پنل بررسی چالشها و فرصتهای صنعت گردشگری سلامت
در این پنل که با حضور دکتر محمد جهانگیری، دکتر سعید هاشمزاده و رسول فلاحت -کارشناس مسئول شورای راهبری گردشگری سلامت- برگزار شد، به بررسی مهمترین چالش گردشگری پزشکی ایران یعنی “فرایند نامشخص ورود بیمار به بیمارستان با وجود دلالها” پرداختهشد. دکتر سعید هاشمزاده، فعالیت عمدهی دلالها را ناشی از عملکرد نادرست و کم شرکتهای تسهیلگر، عدم فعالیت شرکتهای بیمه و بیتفاوتی بیمارستانها برای جذب مستقیم بیمار دانست.
دکتر محمد جهانگیری نیز در پاسخ به پرسش یکی از مهمانان همایش گردشگری دربارهی چگونگی حذف واسطههای غیرقانونی گفت:
«ما باید مسیرهایی را از مبدأ تا برگشت دوباره به آن در یک پکیج بگذاریم. اگر مسیرهای مطمئن را طراحی کرده به بیماران و سفارتخانهها و جاهای دیگر آنها را معرفی کنیم و بازاریابی درستی انجام شود، قطعاً نتیجه میگیریم.»
حضور و اهداف آریامدتور در یک نگاه
در همایش مدیکال توریسم در ایران، مهندس محمدهادی شجاری-رئیس هیئت مدیره آریامدتور- از فعالیت دوساله آریامدتور سخن گفت.
«دو سال است که فعالیتمان را شروع کردهایم. امروز تیممان 60 نفر است. تاکنون از 50 شرکت مختلف درخواست و مشتری داشتهایم. تقریبا روزانه 4000 بازدید داریم و نکتهی قابل توجه در کار ما که به نوعی شکل استارتآپی دارد این است که ما در هرفصل شاهد 100% رشد در تعداد درخواست و مشتری بودهایم.»
هادی شجاری مزیتهای اصلی آریامدتور را وبسایت حرفهای پنجزبانه، تیم فروش ساختارمند، بازاریابی دیجیتال، تولید محتوای حرفهای و تیم با تجربه در زمینهی بینالمللی برشمرد.
رونمایی از الومدیکال، حلقه متصلکننده بیمار به بیمارستان
از جمله اهداف و برنامههای اصلی این همایش، رونمایی از سامانه جامع معرفی امکانات پزشکی ایران به گردشگران سلامت بود. این سامانه که تحت نام الومدیکالAloMedical رونمایی شد یک پلتفرم آنلاین است که اطلاعات مراکز درمانی و پزشکان ایران و قیمت انواع خدمات درمانی و زیبایی را در اختیار گردشگران سلامت قرار میدهد تا بتوانند به راحتی پزشک و بیمارستان خود را پیدا کرده و برای سفر به ایران برنامهریزی کنند.
الومدیکال یکی از زیرمجموعههای شرکت آریامدتور است که تحت نام تجاری مستقل فعالیت میکند. محمدهادی شجاری و جواد بیات-مدیر ارشد پروژه الومدیکال- طی سخنانی اهداف و چشماندازهای سرویس جدید ما را شرح دادند.
شجاری اظهار داشت: «این پلتفرم میتواند شرکتها و بیمارستانها را از ایجاد نمایندگی در کشور هدف معاف کند، آمار دقیق و درستی از اندازه این بازار ارائه دهد، دلالی آسیبزا را حذف کند و ارتباط بیمار با مرکز درمانی را به راحتی برقرار کند.»
جواد بیات در خصوص کارکرد اصلی پلتفرم الومدیکال گفت: «الومدیکال حلقه وصلکننده بیماران و بیمارستانها است و هدف اصلی آن معرفی پتانسیل و ظرفیتهای گردشگری سلامت ایران به تمام کشورها است.»
معرفی مدتور لجستیک
یکی دیگر از سرویسهایی که در این گردهمایی معرفی شد مدتور لجستیک MedTour Logistics است. مدتور لجستیک وظیفه ارائه کلیه خدمات مورد نیاز گردشگران سلامت به جز خدمات پزشکی از بدو ورود به ایران تا زمان ترک کشور را برعهده دارد.
از آنجایی که کیفیت خدماتی اقامتی و گردشگری یکی از مهمترین بخش های حوزه گردشگری سلامت است، ارائه این خدمات به صورت تخصصی و در سطح استانداردهای جهانی یکی از عوامل مهم پیشرفت این حوزه محسوب می شود.
مدتور لجستیک با بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص به محض ورود گردشگر به ایران از او استقبال کرده و در طول اقامت او خدمات متنوعی را ارائه میدهد. این خدمات که بهصورت مستقل یا پکیج ارائه میشوند عبارتاند از:
- دریافت ویزا-اخذ بیمه مسافرتی-رزرو هتل
- مترجم همراه-ترنسفر فرودگاه و داخل شهر
- دریافت آنلاین پول-سیمکارت و اینترنت
- تورهای تفریحی مکمل-تهیه عکس و فیلم تبلیغاتی
هادی شجاری از مدیران مراکز درمانی خواست تا تمرکز خود را روی افزایش کیفیت خدمات درمانی قرار دهند و خدمات لجستیک را به شرکتهای تسهیلگر بسپارند. وی گفت:
«آریامدتور استارتاپی است که دیگر میتوان گفت تبدیل به یکی از بازوهای ارائه دهندگان خدمات درمانی در صنعت گردشگری سلامت ایران شده است.»
یکی از حوزههای جذاب سرمایهگذاری خطرپذیر، حوزه پزشکی و تجهیزات پزشکی است. پیشبینی ما این است که سال آینده حداقل ۱۹۵ میلیارد و حداکثر ۴۵۰ میلیارد تومان روی استارتاپهای ایرانی سرمایهگذاری خواهد شد که بخشی از این سرمایه میتواند به سمت کسبوکارهای نوپای حوزه سلامت برود.
سرمایه گذاری در گردشگری سلامت رو به افزایش است
در بخشی از این گردهمایی رضا زرنوخی-رئیس انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر ایران- در سخنانی ضمن ارائه تصویری از اکوسیستم استارتاپی ایران و جذابیتهای سرمایهگذاری آن، درباره تمایل سرمایهگذاران به این حوزه گفت:
«یکی از حوزههای جذاب سرمایهگذاری خطرپذیر، حوزه پزشکی و تجهیزات پزشکی است. پیشبینی ما این است که سال آینده حداقل ۱۹۵ میلیارد و حداکثر ۴۵۰ میلیارد تومان روی استارتاپهای ایرانی سرمایهگذاری شود که بخشی از این سرمایه میتواند به سمت کسبوکارهای نوپای حوزه سلامت برود.»
دکتر سعید هاشمزاده نیز با اشاره به آمارهای جهانی گردشگری سلامت گفت:
«تعداد گردشگران سلامت از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حدود دوبرابر شده است، اما از آنجایی که در ایران سامانه جامع آماری در این صنعت وجود ندارد، نمیتوان به آمارهای ارائه شده اطمینان کامل داشت.»
پنل بررسی راهکارها و ظرفیتهای بازاریابی در صنعت گردشگری سلامت
پنل دوم همایش با حضور مهندس محمد نصری، مدیرعامل آریامدتور، دکتر کاظم چابک، رئیس بیمارستان اردیبهشت شیراز، دکتر حسن راشکی، مدیر بخش بینالملل بیمارستان پاستور نو تهران و دکتر محمد قیطاقی، رئیس بیمارستان آریا مشهد برگزار شد. در این پنل، موضوع بازاریابی در گردشگری سلامت و روشهای جذب بیماران خارجی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر کاظم چابک، با برشمردن برخی چالشهای بیمارستانها در این حوزه، بزرگترین مشکل را شکلنگرفتن ارتباط موثر میان شرکتهای تسهیلگر بازاریابی و بیمارستانها دانست.
دکتر حسن راشکی نیز با اعتقاد بر اینکه باید هم بخش بینالملل بیمارستانهاIPD و هم بازاریابی آنها به متخصصان امر واگذار شود، گفت: «بیمارستانها وقتی وارد حوزه غیرتخصصی میشوند از رقبا عقب میافتند. بدترین چیز این است که بیمارستان با تمرکز بر بازاریابی، از درمان باکیفیت غافل شود.»
محمد نصری هم در سخنان خود با تأکید بر تخصصگرایی و ضرورت تعامل بیمارستانها با متخصصان بازاریابی گفت:
«بیمارستانها و بهطور خاص بخش بینالملل آنها، باید بر بهبود فرآیند درمان یعنی جایی که نقطه قوت آنهاست تمرکز کنند و مارکتینگ را به متخصصین این حوزه بسپارند.»
سخن آخر
طبق سخنان رضا جمیلی و با توجه به آنکه یکی از کارکردهای برگزاری چنین همایشهایی شبکهسازی است، امید داریم تا به کمک گفتمان گردشگری سلامت اقتصاد زخمی کشورمان را نجات دهیم و انتظار میرود تا با ارائه راهکارها و حساس کردن بخش های مختلف حاکمیتی به نفعی جمعی دستپیدا کنیم.
برگزاری همایش گردشگری منجر شد تا روابط خیلی خوبی میان آریامدتور و نهادهای همکار در شهرهای مختلف ایران شروع شود. میتوان گفت که همکاری میان ما و بیمارستانها و دانشگاههای علومپزشکی مهر تاییدی بر صلاحیت ما در گردشگری سلامت است. هدف ما متحد کردن جامعه پزشکی و درمان با جامعه ارائهدهنده خدمات گردشگری سلامت است تا از این رهگذر شاهد افزایش سهم بازار کشورمان باشیم.
سایر اخبار گشت سلامت آریا